Co by to bylo za nedělní oběd, pokud by se k němu alespoň několikrát do roka nepodávaly všemi milované domácí řízky. Snad každá kuchařka je schopna se zapřísáhnout, že právě ona má ten nejlepší recept na domácí řízky pod sluncem, a je na něj patřičně hrdá.
Jak vyšperkovat domácí řízky
Pokud k nim ale přeci jen tolik nepatříte a přemýšlíte, jak tento pokrm pozdvihnout do gastronomického nebe, máme pro vás skvělý tip, který docení každá kreativní hospodyňka. A tím je použití jednoduché plodiny, která však výborně doplňuje mnohá česká jídla.
Tou tajemnou plodinou je obyčejný česnek. Ideální je použít čerstvý, nemusíte se ale zdráhat použít ani sušený. Toho však bude stačit použít mnohem méně, protože je jeho chuť na stejnou gramáž koncentrovanější.

Ujistěte se nicméně, že máte k dispozici opravdu silný, nejlépe český česnek. Ten čínský totiž ani zdaleka není tak chutný jako ten náš. A jak jej do našeho, téměř národního jídla zakomponovat? To se dočtete v receptu níže.
Vylepšené kuřecí řízky
Vytisknout receptIngredience
- 750 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- mouka, vejce a strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
Postup
- Maso očistěte a naporcujte na rovnorměrné plátky. Poté ho osolte a opepřete.
- Prolisujte si do malé mističky česnek a poté ho vetřete do masa.
- Připravte si tři misky. Do jedné nasypejte mouku, do druhé rozklepněte vejce a do třetí nasypejte strouhanku.
- Obsah všech tří misek osolte a promíchejte. Každý plátek masa následně klasicky obalte.
- Připravené řízky smažte pozvolna na rozpáleném sádle, dokud nebudou dozlatova. Podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Poznámka: Na smažení můžete samozřejmě použít jakýkoliv tuk. Sádlo je nicméně ideální z toho důvodu, že řízky smažené na něm jsou po usmažení méně mastné a trojobal zůstane krásně křupavý. Rovněž jsou mnohem lahodnější a chutnají jako od babičky.