Krájení cibule je běžná kuchyňská činnost, bez níž se při přípravě spousty jídel neobejdete. Mnohdy se však dokáže proměnit v nepříjemný zážitek se spoustou slz, obzvláště pokud je cibule „silná“. Existuje však jednoduchý trik, jak tomu předejít.
Co údajně pomáhá při krájení cibule
Někteří lidé tvrdí, že pomáhá vložit cibuli do studené vody, nebo na 10–15 minut do mrazáku a pak ji teprve nakrájet. To však může celý proces vaření poměrně dost zdržet. Jiní dokonce doporučují při jejím krájení žvýkat kousek chleba, což se už z logiky věci zdá být neúčinné.

Proto jsme pro vás otestovali následující fígl, který se stal virálním na sociální síti Tiktok. Funguje okamžitě a zabere vám maximálně 1 minutu navíc během přípravy jídla.
Jak zaručeně zabránit slzám při krájení cibule
Postup nemůže být jednodušší. Vezměte si papírovou utěrku, nebo ještě lépe látkovou, namočte ji a zlehka vyždímejte, aby byla mokrá, ale nekapala z ní voda. Poté ji položte hned vedle prkénka, na němž budete krájet cibuli, a pusťte se do práce. Zaručujeme vám, že okamžitě pocítíte rozdíl a krájení cibule pro vás pak bude jedna radost.
Pokud by vám tento trik přece jen nefungoval a i nadále jste při krájení cibule ronili slzy, jako byste si právě nakopli malíček o hranu skříně, můžete to vyřešit stejně kreativně jako paní v následujícím videu. Zaručeně budete mít o zábavu postaráno 🙂
A pokud teď váháte, co udělat se vší tou cibulí, kterou jste nakrájeli téměř bez slz, vyzkoušejte náš recept na okurkový salát s cibulí. Je totiž výborný i bez zavařování jako příloha například k řízkům nebo pečenému masu, případně zapečeným bramborám.