Trojúhelníčky z listového těsta s jemným krémem a ovocem jsou lahodným dezertem, který si oblíbí celá rodina. Křupavé těsto v kombinaci s nadýchanou náplní a svěžím ovocem vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Příprava je navíc snadná a rychlá, ideální jak pro nečekané návštěvy, tak pro chvíle, kdy chcete potěšit své blízké něčím výjimečným.
Ingredience na trojúhelníčky z listového těsta
- 500 g listového těsta
- 50 ml mléka
- 300 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 50 g krémového sýru (např. mascarpone)
- 20 g pomerančového nebo jiného džemu
- 200 g čerstvého nebo mraženého ovoce
- moučkový cukr na posypání
Postup
1. Rozválejte listové těsto (případně si kupte již rozválené) a rádýlkem ho rozkrojte na 9 stejných čtverců. Rozdělte je trošku od sebe, aby se nedotýkaly hranami.
2. Každý čtverec těsta potřete mlékem a přehněte ho na polovinu, aby vznikl trojúhelník. Jemně přitlačte okraje.
3. Předehřejte troubu na 180 °C. Připravené trojúhelníčky přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
4. Každý trojúhelníček poté ještě jednou potřete mlékem. Následně je dejte péct na cca 25 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

5. Do mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte moučkový cukr, krémový sýr a pomerančovou marmeládu. Nakonec vše vyšlehejte dotuha.
6. Hotový krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a odložte jej do lednice.
Dejte si pozor, abyste krém nepřešlehali. Jinak se zdrcne.
7. Upečené trojúhelníčky nechte zcela vychladnout. Poté je opatrně rozkrojte od špičky, abyste získali pomyslnou kapsu, a naplňte je připraveným krémem.
8. Každý trojúhelníček dozdobte čerstvým nebo mraženým ovocem, jako jsou například jahody, borůvky nebo rybíz. Nakonec je poprašte moučkovým cukrem.
Trojúhelníčky z listového těsta můžete pro větší efekt ozdobit také lístky čerstvé máty.